search
DVD
CAFÉ DE FLORE
Draama | Romantiikka | 2011

Jean-Marc Valléen (C.R.A.Z.Y., Nuori Victoria) uusin elokuva Café de Flore on romanttinen ja koskettava draama tosirakkaudesta niin musiikkiin kuin toisiin ihmisiin. Kahta eri tarinaa seuraava ranskalais-kanadalainen yhteistuotanto sijoittuu 1960-luvun Pariisin nostalgisille kujille sekä nykyhetken Montréalin pulppuavaan musiikkimaailmaan.

Antoine (Kevin Parent) on uutta avioliittoa suunnitteleva suosikki-DJ, joka ei saa mielestään ensimmäistä rakkauttaan ja entistä vaimoaan, vinyylilevyjä yöstä toiseen kuunnellutta Carolea (Hélène Florent). Jacqueline (pop-ikoni Vanessa Paradis) on nuori äiti, joka haluaa kehitysvammaiselle pojalleen tavallisen elämän 60-luvun Pariisissa. Kahden eri aikakausina eläneen ihmisen tarinoita sitoo toisiinsa kuitenkin rakkaus  - tuo maaginen, mielen sekoittava, pakahduttava ja kuolematon tunne. Elokuvan tunnelmaa nostattavat niin Pink Floydin, Sigur Rósin, Doctor Rockitin kuin Nine Inch Nailsin musiikkihelmet.

**** Iltalehti (TR)
Häikäisevä kanadalaisdraama

**** MeNaiset (LM-K)
Kuolematon tunnuskappale ja pakahduttava rakkaus kietovat tarinat jahenkilöt yhteen unohtumattoman kauniisti

**** Kansan Uutisten viikkolehti
Café de Floressa on sellaista elokuvallisen ilmaisun raikkautta, että se erottuu edukseen nykyisessä teatteriohjelmistossa.

***** Episodi (IKH)
Loistava elokuva rakkaudesta, luopumisesta ja musiikista muistojen herättäjänä -- Häkellyttävän täydellinen elokuva

**** Sylvi (MH)
… musiikkimuistumat toimivat tunteen elokuvallistamisessa erinomaisesti.Suloinen, hämmentävä ja muodoltaan rohkea loppukesän helmi, kaiken kaikkiaan.

**** Keskisuomalainen (JV)
…moni-ilmeinen taideteos ja merkityksellinen psykodraama….takautumien ja muistojen peilistä kasvaa kiehtova ja vaikuttava kuvien ja äänten kavalkadi.

**** Etelä-Suomen Sanomat (JL)
… Vallée onnistuu tavoittamaan sellaista kauneutta, joka jää kaikumaan katsojassa vielä pitkään elokuvan jälkeenkin

Variety
Pääosassa valovoimainen Vanessa Paradis

Time
Elokuva uskomattomasta rakkaudesta

Time Out London
Jean-Marc Valléen Café de Flore on intohimoinen ja ekstaattisen lumoava elokuvakokemus. Huumaava, romanttinen ja hullun koukuttava