search
DVD
RUOTSALAINEN HETKI
Draama | Komedia | 2014

Hetki ennen heräämistä on nimeltään ruotsalainen hetki. Sen pitäisi antaa jatkua niin pitkään kuin mahdollista.

Kari Lampikallio (Tommi Korpela) on iskelmälaulaja ja naisten kestosuosikki. Uusin hittibiisi ”Sylisi lämpöön” on soittolistojen ykkönen ja kaikki on muutenkin täydellistä, ihanaa Sonja-vaimoa (Minna Haapkylä) myöten. Karin elämässä on vain pari pientä säröä - Sonja on paitsi ihana, myös mustasukkainen psykopaatti, ja Karin amerikanraudan takakontissa on ruumista muistuttava mattokäärö. Tilanne vaatii nopeaa ratkaisua, sillä aamulla pitäisi lentää etelänlomalle pois talvisesta Helsingistä.

Epätoivoissaan Kari soittaa bändikavereilleen vuosien takaa ja pyytää heidät apuun. Harmi, ettei Kari ole miettinyt suunnitelmaansa aivan loppuun asti. Bändin kosketinsoittaja Elisa (Elina Knihtilä) on odottanut kaksikymmentä vuotta, että saisi Karin viimein omakseen. Ja Antero (Hannu-Pekka Björkman), peruskomppia palvova rumpali, on odottanut kaksikymmentä vuotta, että saisi Karin hengiltä.

Kari tietää kokemuksesta että silloin kun valehtelu, lahjonta ja kiristys eivät auta, on vedottava tunteisiin. Ja pidettävä bänditreenit. Siinä sivussa on tietenkin päästävä eroon ruumiista, miksei samalla myös rasittavasta Sonjasta. Seuraa kylmäverisiä tekoja, huikeita musiikkiesityksiä, rakkaudentunnustuksia ja vaivautuneita perunansyöntihetkiä. Mutta se sopii Karille, sillä Kari on kaveri, joka ei koskaan ole ollut sanansa mittainen mies.

 

EXTRAT:

TRAILER

SYLISI LÄMPÖÖN - MUSAVIDEO

SYLISI LÄMPÖÖN - KARAOKEVERSIO

ELOKUVASTA POISTETTUJA KOHTAUKSIA

**** Minna Karila, MTV3.fi
Teemu Kaskisen äkkiväärä käsikirjoitus antaa jokaiselle näyttelijälle tilaisuuden loistaa. -- Ruotsalainen hetki on sysimusta komedia tai vinksahtanut moraliteetti, kunkin katsojan tulkinnasta riippuen. Elokuva todistaa, että outous ja rohkea valtavirrasta poikkeaminen kannattaa.

**** SV, MeNaiset
Nyt on kova poppoo tehnyt omaperäisen leffan, joka ravistelee kaikkea totuttua. Brutaalin mustaa hekotusta, koskettavia kouraisuja ja tiivistä laatutyötä.

**** Anton Vanha-Majamaa, Episodi
Ruotsalainen hetki on pieni ja viisto musta komedia. Tyyli on paljon velkaa Studio Julmahuvin ja Ihmebantun kaltaisille televisiokomedian merkkiteoksille.

**** Tero Toivanen, Metro-lehti
Tässäpä kotimaisen elokuvan surrealismin päätepiste. Murhamysteerin, mustan huumorin ja totisen julkisuusanalyysin tilkkutäkkiin ei Minna Haapkylän, Hannu-Pekka Björkmanin, Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan jäljiltä jää yhtään pysähtynyttä hetkeä.

*** Raisa Laukkanen, Film-O-Holic
Ruotsalainen hetki on outoudessaan suorastaan riemastuttava irtiotto valtavirrasta, ja toivottavasti sysäys menetelmän jatkohyödyntämiseen.

Päivi Valotie, Turun Sanomat
Rujous ja kepeys kättelevät sysimustassa komediassa sujuvasti, ja elokuvassa kuullut iskelmät ovat korniudessaan suorastaan hillittömiä.

Tuukka Vartiainen, Kouvolan Sanomat
Erilainen Suomi-komedia ei ammenna Spedestä tai Kummelista.