search
24 VIIKKOA
Draama | 2016

24 viikkoa on koskettava draamaelokuva naisen elämän vaikeimmasta valinnasta. Astrid on kuudennella kuulla raskaana, kun odottamaton diagnoosi pakottaa hänet pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen.

Stand up -koomikko Astrid rakastaa työtään, manageri-miestään Markusta, yhdeksänvuotiasta tytärtään Neleä ja vitsailee lavalla toisesta raskaudestaan. Kun käy ilmi, että vielä syntymätön lapsi ei olekaan terve, joutuvat Astrid ja Markus pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen. Alun luottavaisuus vaihtuu epäilyksi, kun diagnoosi paljastuu odotettua vakavammaksi. Astrid on lopulta tilanteessa, jossa vain hän voi päättää vauvan elämästä. Astridilla on mahdollisuus valita, mutta hänen on pakko tehdä päätös.


24 viikkoa ei ole elokuva abortin puolesta tai sitä vastaan, vaan se pakottaa pohtimaan kysymystä, johon kukaan ei voi vastata toisen puolesta. Koskettavan elokuvan käsikirjoitus on rakennettu perheiden, lääkäreiden ja kätilöiden haastatteluiden pohjalta. Astridin herkässä roolissa nähdään palkittu Julia Jentsch.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2016.

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (JL)
Draama tunkee läpi omalla voimallaan, ravistelee aiheensa rajuudella ja tarkkanäköisillä havainnoilla. Näyttelijät heittäytyvät vereslihalle.

★★★★ Helsingin Sanomat (AM)
Elokuva on selkeäkatseinen, paljas kertomus yhdestä pariskunnasta ja erityisesti yhdestä naisesta mahdottomalta tuntuvan valinnan edessä. Ja juuri sen silmää räpäyttämättömässä suoruudessa on Berrachedin elokuvan väkevyys.

★★★★ Metro (TT)
Ihon alle menevä elokuva

★★★★ Savon Sanomat (JL)
Berrached ei kuvaa vain pariskunnan kriisiä, vaan yhteisön kriisiä: ilmapiiriä ja asenteita elämän julmien tosiasioiden ympärillä.