search
AURINGON LAPSET
2020

Sykähdyttävä AURINGON LAPSET on kertomus 12-vuotiaasta Alista ja tämän kolmesta ystävästä Teheranin katujen sykkeessä. Lapsien tarkkakatseisena kuvaajana tunnetun iranilaisohjaaja Majid Majidin koskettava elokuva on omistettu niille 152 miljoonalle lapselle, jotka tekevät pakkotyötä ja joilta on varastettu oikeus koulutukseen.

AURINGON LAPSET on kertomus 12-vuotiaasta Alista ja tämän kolmesta ystävästä Teheranin katujen sykkeessä. Nuoret paiskivat lujasti töitä selviytyäkseen arjesta ja viedäkseen leipää kotiin. Käteistä kääritään milloin hanttihommista, milloin kähveltäen. Alille tarjoutuu uskomaton tilaisuus kaivaa esiin maan alle piilotettu aarre. Ali pestaa hommiin jenginsä, mutta ennen varsinaista aarteenetsintää pitää lasten ensin pestautua Sun Schoolin nimeä kantavaan kouluun, hyväntekeväisyysoppilaitokseen, joka tekee kaikkensa mahdollistaakseen katujen lapsille ja lapsityötä tekeville koulutusta.Lapsien tarkkakatseisena kuvaajana tunnetun iranilaisohjaaja Majid Majidin visuaalisesti tyrmäävä ja emotionaalisesti koskettava draama sai maailman ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla, jossa elokuvan pääosanesittäjä, lapsinäyttelijä Rauhollah Zamani palkittiin Marcello Maistroanni Awardilla. Elokuva oli Iranin ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi ja se pääsikin vuoden 15 parhaan elokuvan lyhyelle listalle.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2021.

★★★★ Aamulehti (PT)
"Auringon lapset on täynnä aurinkoa"

★★★★ Helsingin Sanomat (PT)
"Auringon lapset virkistää sielua -- Elokuva tekee valtavasti asioita tyylillä"

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (O-MO)
"Auringon lapset kasvaa koko yhteiskuntaa koskevaksi tutkielmaksi"

★★★★ Hämeen Sanomat (HI)
"Heitteille jätetyistä lapsista on tehty vino pino klassikkoja, muittei se aihetta tyhjennä. Iranilaisen Majid Majidin Auringon lapset sujahtaa kirkkaasti lajin laadukkaaseen osastoon. -- Venetsian festivaalien Marcello Mastroianni -palkinto napsahti ansiosta."

★★★★ Savon Sanomat (O-MO)
"Näkökulma on lapsen, mikä tekee elokuvasta kiinnostavan ja samalla myös riipaisevan koskettavan. Hienot lapsinäyttelijät tekevät äärettömän herkkävireistä ja sielukasta työtä, joka tuntuu katsomossa saakka. Majidi todella osaa ohjata lapsiaan, sillä he ovat kaikki amatöörejä. -- Iranilainen elokuva on kiintoisaa ja varsinkin, kun ohjaksissa on niin taitava tekijä kuin Majid Majidi, niin katsomiskokemus on äärettömän rikas ja koskettava.""Näkökulma on lapsen, mikä tekee elokuvasta kiinnostavan ja samalla myös riipaisevan koskettavan. Hienot lapsinäyttelijät tekevät äärettömän herkkävireistä ja sielukasta työtä, joka tuntuu katsomossa saakka. Majidi todella osaa ohjata lapsiaan, sillä he ovat kaikki amatöörejä.""Iranilainen elokuva on kiintoisaa ja varsinkin, kun ohjaksissa on niin taitava tekijä kuin Majid Majidi, niin katsomiskokemus on äärettömän rikas ja koskettava."

★★★★ Film-O-Holic.com (JR)
"Kerronnallisesti Auringon lapset on Soratietäkin elokuvallisempi, mistä monet läntiset tekijät saisivat ottaa oppia. Elokuva on audiovisuaalista kerrontaa: tarinaa kerrotaan kuvin, jotka ovat samalla sekä universaaleja että merkityksiltään kulttuurisidonnaisia. Se on elokuvan rikkautta."

★★★★ Episodi (MB)
"(Ohjaaja Majid Majidi) on nyt palannut tekemään sitä mitä tekee parhaiten"

Katso (TR)
"Vaikuttavasti lavastettu, kuvattu ja näytelty elokuva"