search
CORSAGE - KURITON KEISARINNA
2022

Marie Kreutzerin ylistetty elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin Un Certain Regard -sarjassa, jossa pääosanesittäjä Vicky Krieps palkittiin parhaana näyttelijättärenä. CORSAGE - KURITON KEISARINNA voitti myös parhaan elokuvan palkinnon Lontoon elokuvajuhlilla ja oli Itävallan lähettiläs talven Oscar-kisaan.

Itävallan keisarinna ja Unkarin kuningatar Elisabet (1837-1898) tunnetaan Sissinä. Hän on kuulu kauneudestaan ja inspiroivasta muodikkuudestaan. Eletään 1870-lukua, Sissi on 40-vuotias. Hän elää rakkaudettomassa avioliitossa ja on ansassa loisteliaassa yksinäisyydessään. Kurinalaisuus ottaa mittaa intohimosta ja soveliaisuus tyytymättömyydestä, kun Sissi tekee yksityiselämästään poliittista. Kuriton keisarinna kamppailee ylläpitääkseen julkista imagoaan ja sitoo korsettinsa yhä tiukemmalle, mutta millaisin seurauksin?

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2023.

★★★★ Anna (KT)
"Elokuva on hieno kuvaus kultaisesta häkistä, jonka asukki kaipaa vuoroin ihailua, vuoroin vapautta"

★★★★ Hufvudstadsbladet (SEH)
“Marie Kreutzers porträtt av kejsarinnan Sisi blåser dammet av kostymdramat. En majestätisk Vicky Krieps ger henne kropp och must och bedövande charm” "Marie Kreutzerin muotokuva Sissistä puhaltaa pölyt pukudraamasta. Majesteettinen Vicky Krieps antaa hänelle kehon ja voiman ja hurmaavaa charmia."

★★★★ Hämeen Sanomat (HI)
”Vicky Krieps luonnehtii traagisen rojalistin eri puolet tarkalla vaistolla.”

Kaleva (KV)
“Corsage on teos, joka tekisi mieli katsoa heti perään uudestaan” ”Marie Kreutzer on luonut omalaisensa keisarinnan, jota luxemburgilainen Vicky Krieps tulkitsee väkevästi”

★★★★ Demokraatti (RB)
"Varsin maittava keitos"


  • infoInfo
    Ensi-ilta:21.04.2023
    Elokuvan nimi:Corsage - Kuriton keisarinna
    Ikäraja:12
  • perm_mediaMateriaali