search
FANTASTINEN NAINEN
2017

OSCAR-voittaja (Paras vieraskielinen elokuva), Sebastián Lelion upea chileläiselokuva FANTASTINEN NAINEN kertoo tarinan Marinasta, joka joutuu taistelemaan oikeudesta olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen.

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat tulevaisuutta. Tarjoilijana työskentelevä nuori Marina haaveilee laulajan urasta, kun taas häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana, Marinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen, Orlando tuupertuu sairauskohtaukseen. Marina vie miehen ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe asettavat Marinan epäilyksen alaiseksi. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiään, ei kunnioita kukaan. Orlandon edellisellä perheellä on kiire pyyhkiä Marinan mittainen luku edesmenneen miehen elämästä pois. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen. Chileläisen ohjaaja–käsikirjoittaja Sebastián Lelion (Gloria, 2013) FANTASTINEN NAINEN sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaan käsikirjoituksen Hopeisella karhulla, Teddylla sekä ekumeenisen tuomariston palkinnolla.

FANTASTINEN NAINEN voitti OSCARin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa.

FANTASTINEN NAINEN kilpaili myös Golden Globe -ehdokkuudesta parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa tammikuussa 2018.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2017.

★★★★ Helsingin Sanomat (JS)
"Näyttelijä Daniela Vega on sensaatiomaisen hyvä Oscar-ehdokaselokuvassa Fantastinen nainen" -- "Vivahteikkaasta Gloriasta muistettu Sebastiàn Lelio tekee varmaa jälkeä."

★★★★ Aamulehti (KK)
"Kuvissa on almodóvarilaista toismaailmallisuutta ja hehkua" -- "Marinassa on karismaa, jota ei voi ainoastaan näytellä" -- "Teos on vahvimpia suosikkeja ulkomaisen elokuvan Oscar-kategoriassa"

★★★★ MeNaiset (MK)
"Chileläisen Sebastián Lelion ohjaama draama Fantastinen nainen on Oscar-kisassa ehdolla parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. Se todella ansaitsee ehdokkuutensa. Pääosaa näyttelevä Daniela Vega - transnainen itsekin - tulkitsee roolinsa vereslihalla."

★★★★ Ilta-Sanomat (TP)
"Vahva ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-voittajaksi" -- "Pääosassa Daniela Vega tekee uljaan ja syvältä kouraisevan roolityön"

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (O-MO)
"Daniela Vega tekee suurenmoisen roolityön" -- "Ohjaaja Lelio saa elokuvansa kerronnan rankasta aiheesta huolimatta ilmavan kevyeksi, joka tekee sille ehdottoman hyvää. Tätä kautta siihen ristivalottuu myös koskettava kauneus, joka varsinkin loppukohtauksessa saa ihmismielen auringon loistamaan."

★★★★ Kouvolan Sanomat
"Eletyn elämän tuntuinen elokuva" -- "Sen tunnesopukoiden suursiivous on hyvin katartinen."

★★★★ Hufvudstadsbladet (KU)
"Den chilenska Oscarskandidaten är ett mörkt, färgstarkt drama med en okonventionell men universell kärlekshistoria i centrum."

★★★★ Metro (TT)
"Sebatián Lelion chileläiselokuvassa on kohtaus, joka tapahtuu suomalaisessa saunassa. Mutta paremmin jää mieleen tinkimättömyys ja elämänmaku, yleensä harvinaisia piirteitä samassa paketissa."