search
HOW TO HAVE SEX

Molly Manning Walkerin Cannes-palkitussa draamaelokuvassa kolmen nuoren naisen seurue navigoi vanhoissa ja uusissa ystävyyssuhteissa euforisella kokeiden jälkeisellä lomamatkallaan kreikkalaisella bilesaarella.

Kesän pitäisi olla paras ikinä. Tara, Skye ja Em lennähtävät Kreikkaan Malian saarelle viettämään kaikkien aikojen bileloman, juuri niin kuin jokaisen brittinuoren kuuluu aikuisuuden kynnyksellä tehdä. Tara, porukan viimeinen neitsyt, on ottanut missiokseen muuttaa reissun aikana kyseinen asiaintila ja hänen parhaat ystävänsä pistävät parastaan juoden ja tanssien kautta sotkuisten kuppiloiden ja nihkeiden yökerhojen. Ja ovathan siellä myös parvekenaapurit: kaverit, jotka voisivat tehdä Taran ja hänen ystäviensä kesästä ikimuistoisen.Ohjaajana debytoiva Molly Manning Walker maalaa menestystä niittäneessä draamaelokuvassaan riemastuttavan, koskettavan ja kipeän tunnistettavan muotokuvan nuoresta aikuisuudesta. Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien Un certain regard -sarjan pääpalkinnon.

Jane Campion
"Tämä elokuvahelmi on vastustamattoman riemukas kunnes muuttuu herkäksi ja sydäntä riipaisevaksi. Molly Manning-Walker on elokuvataiteen uusi ääni; hellä, tyylikäs ja tarkkanäköinen."

★★★★ Helsingin Sanomat (LV)
"Brittiohjaajan koskettavassa esikoiselokuvassa mikään ei ole yksinkertaista. -- How to Have Sex ei kuitenkaan ole teinikomedia, vaikka bilettäminen onkin toteutettu niin vakuuttavasti, että se naurattaa. Se kuvaa kipeän realistisesti teini-ikäisten tyttöjen käänteentekevää elämänvaihetta. Taran kaverit Skye ja Em ovat jo askeleen edellä, mutta tyttöjä yhdistää epävarmuus tulevasta, aikuisuudesta, omasta seksuaalisuudesta."

★★★★ Episodi (JV)
"Kestää ehkä aikansa päästä Taran, Skyen ja Emin matkaan, mutta sen jälkeen samastuminen on helppoa. On myös toivoa siitä, että lapsuuden loppu tarkoittaa aikuistumista"

★★★★★ The Guardian (WI)
"Here’s a cause for celebration for fans of British cinema: a feature debut that launches not one but two of the most promising talents to arrive in movie theatres for a long while. Writer and director Molly Manning Walker is the complete package: a storyteller with an acute ear for youth vernacular; a film-maker with a gift for capturing images that sear themselves into your eyes, while also filling each frame with a sensory overload of energy and movement; and a director who can tease remarkably intimate and revealing moments from actors while simultaneously marshalling a club full of several hundred hard-partying extras. And the film’s star, Mia McKenna-Bruce, is a revelation. You have to go back to Florence Pugh’s breakout role in Lady Macbeth to find another career-making performance that so emphatically announces an actor destined for greatness."

Screen
"Vangitseva, loistava debyytti"

The Times
"Näyttelijäntyö on huippuluokkaa. MacKenna-Bruce on tyrmäävä. Huikea teos."


  • infoInfo
    Ensi-ilta:23.02.2024
    Elokuvan nimi:How to Have Sex
    Ikäraja:16
  • perm_mediaMateriaali