search
INGRID BERGMAN: OMIN SANOIN
Dokumentti | 2015

Seitsenkertainen Oscar-ehdokas ja kolminkertainen Oscar-voittaja Ingrid Bergman oli yksi Hollywoodin kultakauden kirkkaimmista tähdistä. Hän teki ikimuistoisia rooleja lukuisissa elokuvaklassikoissa, muun muassa elokuvissa CASABLANCA, KAASUVALO ja SYYSSONAATTI.

INGRID BERGMAN: OMIN SANOIN kertoo uskomattoman tarinan siitä, kuinka tavallisesta ruotsalaistytöstä tuli yksi Hollywoodin rakastetuimpia näyttelijättäriä ja siitä, kuinka hän aiheutti skandaalin rakastuessaan intohimoisesti arvostettuun elokuvaohjaaja Roberto Rosselliniin ja jätti Italian vuoksi kaiken, mitä hänellä oli. INGRID BERGMAN: OMIN SANOIN on vangitseva muotokuva vahvasta naisesta, poikkeuksellisesta kyvystä, rakastajattaresta, äidistä ja ilmiöstä nimeltä Ingrid Bergman. Ingridin päiväkirjat vievät katsojan Pohjolasta Hollywoodin rakastetuimpien klassikkoelokuvien kulisseihin ja takaisin ja valottavat mielenkiintoisesti aikamme suurimman pohjoismaisen elämää sekä hänen elämänpituista ristiriitaansa olla yhtä aikaa Hollywood-tähti, äiti ja nainen.

Vuonna 2015 Ingrid Bergmanin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.  INGRID BERGMAN: OMIN SANOIN sai valtaisan suosion ensi-illassaan Cannesin elokuvajuhlilla, jossa koko festivaali juhli tänä vuonna Ingrid Bergmanin merkkipäivää.

***** Smackthejack.net
Björkman on onnistunut kasamaan täydellisen henkilödokumentin

**** Episodi
Björkman on päässyt käsiksi materiaaliin, josta muodostuu erittäin intiimi sisäpiirin muotokuva uskomattomasta naisesta

**** Helsingin Sanomat (PA)
Ingrid, tuo 20th Century girl, on ehdottomasti tutustumisen arvoinen hahmo

**** Metro
…tuntuu, kuin Bergman olisi läsnä ihan itse, kertomassa urastaan ja yksityiselämästään

**** HBL

**** Me Naiset

**** Ilta-Sanomat

**** Etelä-Suomen Sanomat

*** Aamulehti (KS)
Lasten tarinat tuovat myytin takaa ihmisen ja äidin esiin