search
LAND OF MINE
Draama | 2015

Martin Zandvlietin vaikuttava draamaelokuva LAND OF MINE voitti muun muassa Göteborgin elokuvajuhlien pääpalkinnon talvella 2016 ja se on kahminut niin kriitikkojen kuin Tanskan elokuva-akatemiankin palkintoja.

Tanskassa eletään kevättä 1945. Sota on juuri loppunut, mutta jälkiraivaus on vasta alussa. Joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan 2 miljoonaa maaminaa, jotka Saksa on kylvänyt miehityksen aikana Tanskan maaperälle. Miinanpurkua johtaa kersantti Rasmusseen, jolta ei saksalaispojille armoa heru. Miinanpurkajat ovat kuitenkin sodan uhreja itsekin; nuorukaisia, jotka ovat joutuneet elämänsä kovimman paikan eteen vasta sodan jälkeen. Traagiset tapahtumat saavat lujan Rasmusseninkin katsomaan vihollista uusin silmin. Joskin mahdollisesti liian myöhään.

★★★★★ Metro
Tanskalaiset tekivät sen taas, vuoden toistaiseksi parhaan trillerin. Ja sotaelokuvan. Ja psykologisen draaman.

★★★★ Helsingin Sanomat
Toteutus on häikäisevää.

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat
LAND OF MINE virittää tunnekuohut äärimmilleen

★★★★ Episodi
Land of Mine on todella mallikelpoista elokuvan tekemistä

★★★★ 1/2 Forssan Lehti
Yksi viime vuosien parhaita skandileffoja

★★★★ Seiska
Sen lisäksi, että LAND OF MINE on erilainen, ihmisarvoa puolustava elokuva sodan kauheuksista, se on myös piinaava trilleri. Mieleen tulee vuoden 2008 Oscar-voittaja Hurt Locker, jonka rinnalla Land of Mine ei kalpene, mutta jota katsoessa katsoja kalpenee.

★★★★ Voima
Elokuvan rajaus on tiukka ja jännite vahva -- Oman maan kansallistunnon kannalta kipeiden asioiden käsittelystä voi tekijöille nostaa hattua.