search
LOVE & FRIENDSHIP
Komedia | Romantiikka | 2016

Whit Stillmanin hilpeä Jane Austen -filmatisointi on ihastuttanut sekä suuren yleisön että kriitikot.

Riemastuttava Love & Friendship kertoo kauniista, mutta epäonnisen rahattomasta 35-vuotiaasta leskestä Lady Susan Vernonista (Kate Beckinsale), joka ei kaihda keinoja suhatessaan seurapiireissä tarkoituksenaan kivuta ylöspäin sosiaalisella ja taloudellisella arvoasteikolla.

Kun manipuloinnin mestarinna saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille Churchilliin, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä kiiriä kulovalkean tavoin, ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä kunniallisen yhteisön ilmapiirin. Lady Susan aikoo nimittäin junailla aviomiehet niin itselleen, kuin varsin vastahakoiselle teini-ikäiselle tyttäreen Fredericalle (Morfydd Clark). Asiat mutkistuvat entisestään, kun Churchilliin saapuu vieraita: tolkuttoman komea ja naimaton nuorimies Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) sekä höpsö ja hyväntuulinen - ja sikarikas - Sir James Martin (Tom Bennett).

Osansa tarinaan tuovat myös Susanin uskottu amerikkalainen ystävä, Alicia Johnson (Chloë Sevigny) ja tämän erittäin kunnioitettu aviomiehensä, totinen Herra Johnson (Stephen Fry).Riemastuttava elokuva perustuu Jane Austenin kirjeromaaniin Lady Susan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tahto ja toiveet.

★★★★ Helsingin Sanomat
Beckinsalen loistava suoritus törkeänä syöjättärenä sekä huumorin kautta kärjistetty yhteiskuntakritiikki nostavat tämän elokuvan Austen-filmatisointien parhaimmistoon.

★★★★ Aamulehti
Beckinsale loistaa palkintojen arvoisesti hurmaavan häikäilemättömänä leskirouvana, joka jättää jälkeensä lähinnä savuavia ihmisraunioita

★★★★ MeNaiset
Jane Austenin tarinaan perustuva elokuva on terävällä huumorilla varustettu riemastuttava pukudraama, jossa romantiikka saa väistyä juonittelun tieltä.

★★★★ Savon Sanomat
Love and Friendship on kepeä ja hykerryttävä. Sen ihmiset käyttäytyvät hyväntahtoisen hölmösti tai rakastettavan riipivästi. Stillmanin näkemys on virkeä ja eloisan kevyt, vaikka se on kätketty viktoriaanisen epookin alle.

★★★★ Vantaan Sanomat
Dialogi on terävää ja taidokasta. Austenin nerokas kielellinen ilmaisu on säilytetty mainiosti elokuvassa, joka ei sisällä lainkaan tyhjiä hetkiä. Energisesti ladatut henkilöhahmot vievät tarinaa eteenpäin Stillmanin vaivattoman ohjauksen tukemana.

★★★★ Episodi
Jos Beckinsale ei saa osastaan Oscar-ehdokkuutta, on pitänyt olla melkoisen korkealaatuinen vuosi mitä tulee hyviin naisrooleihin!

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat
Lemmen ja dialogin viehättävää lumoa

★★★★ Film-O-Holic
Näyttelijöiden herkulliset roolisuoritukset pelaavat monella tasolla ja pitävät vauhdin päällä.

★★★★ Keskisuomalainen
1800-luvun englantilainen maalaiselämä avautuu hienosti yhdysvaltalaisen Whit Stillmanin ohjauksessa Love & Friendship

★★★★ Smack-The-Jack.net
Näyttelijäsuoritukset ovat erittäin hyviä, mutta myös Stillmanin aiemmassa elokuvassa, The Last Days of Disco, esiintyneet Beckinsale ja Susanin parasta ystävää esittävä Chloë Sevigny tekevät suorastaan erinomaiset roolisuoritukset. Tämä puolitoistatuntinen elokuva on todella herkkupala Austenin tarinoiden ystäville.

★★★★★ The Telegraph
Kerrassaan hulvaton. Jane Austen ei ole milloinkaan ollut hauskempi.

★★★★★ The Independent
Suunnattoman nokkela.

★★★★ The Guardian
Nautinnollinen… Kate Beckinsale on loistava.

★★★★ 1/2 Rolling Stone
Yksi vuoden parhaista elokuvista.

★★★★ The Times
Raikas, valloittava elokuva.