search
DVD
LOVE IS ALL YOU NEED
Draama | Komedia | Romantiikka | 2012

OSCAR-palkitun ohjaajan Susanne Bierin (mm. Kosto, Häiden jälkeen, Rakastan sinua ikuisesti) uutuuselokuva LOVE IS ALL YOU NEED on italialaisissa maisemissa hehkuva romanttinen draama-komedia, jota tähdittävät Pierce Brosnan ja Trine Dyrholm.

Ida (Trine Dyrholm), tanskainen kampaajatar, on juuri käynyt läpi rankat syöpähoidot ja palaa eräänä päivänä kemoterapiasta odotettua aikaisemmin kotiin ja saa oven avatessaan aviomiehensä kiinni rysän päältä sihteerin kanssa vehtaamisesta. Ida lähtee kuohuvin tuntein matkalle italiaan tyttärensä häihin. Jo lentokentän parkkialueella hän sananmukaisesti törmää tyttärensä tulevaan appiukkoon Philipiin (Pierce Brosnan), englantilaiseen liikemieheen. Matkasta hääjuhlaan muotoutuu alkusoitto koko Idan loppuelämälle. Bier kuvaa palavaa rakkautta, kipeää menetystä ja surua hurmaavalla otteella ja ronskilla huumorilla. LOVE IS ALL YOU NEED on elokuva elämän yllättävyydestä: juuri kun luulet elämän jo olevan ohi, voi olla että se vasta alkaa!

***** Savon Sanomat (O-MO)
Tanskalaisen Susanne Bierin ohjaustyö on täysosuma. -- Niin hienoa, niin sielukasta ja taitavaa näyttelijäntyötä!

**** Helsingin Sanomat (LV)
Tyylipuhdasta romantiikkaa

**** MeNaiset (LM-K)
Häpeilemättömän romanttinen -- Yksi vuoden suloisimmista elokuvista

**** Ilta-Sanomat (TP)
Näin se pitää tehdä! Tanskalainen Susanne Bier, jonka edellinen ohjaustyö Kosto (2010) voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin, näyttää nyt, kuinka tehdään hyvä romanttinen komedia. -- Oivallisen ihmiskuvauksen ja näyttelijöiden lisäksi elokuvan vahvuus on sen rohkeudessa katsoa silmiin myös elämän synkempiä puolia. Aurinkoisinkaan kuva ei ole täydellinen ilman tummien varjojen tuomaa syvyyttä.

**** Iltalehti (TR)
Love Is All You Need on hurmaavan aito ja pakoton elokuva suuria tunteita läpikäyvistä ihmisistä. -- Romanttinen komedia ja etenkin draama, joka uskaltaa käsitellä surun ja menetyksen ohella uutta rakkautta ja parantavaa voimaa.

**** Episodi (NH)
Parhaiden rakkauselokuvien tapaan Love Is All You Needissä on raikkautta ja viisautta. Totuuteen pyrkiminen on tosirakkauden edellytys, Anders Thomas Jensenin ja Bierin tarina muistuttaa. Elokuvan käsikirjoitus on rento mutta jäntevä. Bier ohjaa erinomaisella varmuudella. Paljosta on kiittäminen Trine Dyrholmin kauneutta ja ilmaisuvoimaa.

**** Turun Sanomat (HWR)
Taitava Bier ei sorru helppoihin ratkaisuihin vaan tekee hyvin itsensä näköisen romanttisen komedian. Apuna on ohjaajan luottokäsikirjoittaja Anders Thomas Jensen, joka on nykytanskalaisen elokuvan merkittävin komediantekijä.

**** FilmiFIN
"Sympaattinen ja aidon oloinen kuvaus petoksesta, surusta ja rakkaudesta. Romanttinen elokuva aikuiseen makuun"

**** SmackTheJack.net (JS)
Bier onnistuu erinomaisesti