search
LUVATTU MAA

Kunnianhimoa, romantiikkaa ja kostoa tihkuva, Mads Mikkelsenin tähdittämä LUVATTU MAA on häikäisevä historiallinen draamaelokuva.

Köyhä sotilas Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) saapuu vuonna 1755 karulle Jyllannin nummelle ja tekee sopimuksen kuninkaan kanssa: mikäli hän onnistuu kesyttämään ankarat nummet viljelysmaaksi, hänet palkitaan aatelisarvolla. Häikäilemätön paikallishallitsija ja maanomistaja Frederik de Schinkel uskoo kuitenkin maiden kuuluvan itselleen, eikä hän osoita armoa Kahlenille, joka on paitsi raivaamassa maata, solminut myös ilmeisen läheiset suhteet niin de Schinkelin sukulaiseen kuin palvelusväkeenkin. Oikeudentuntoinen Kahlen ryhtyy horjumattomalla vimmalla taisteluun ylivoimaista vihamiestä vastaan ja vaarantaa paitsi oman henkensä myös ihmiset, jotka ovat tulleet hänelle rakkaiksi.Mads Mikkelsen (Indiana Jones and the Dial of Destiny, Yhdet vielä) palkittiin roolistaan elokuvan pääosassa Euroopan parhaana kuluneen talven European Film Awardeissa. Elokuva pokkasi myös muun muassa Göteborgin elokuvajuhlilla kriitikkojen FIPRESCI-palkinnon sekä yleisöpalkinnon parhaana pohjoismaisena elokuvana. Tanskan Robert-elokuvapalkintoja LUVATTU MAA kahmi kaikkiaan yhdeksän. Elokuvan on ohjannut Nikolaj Arcel (A Royal Affair) ja sen ovat käsikirjoittaneet Anders Thomas Jensen (Riders of Justice, After the Wedding, Love is All You Need) ja Nikolaj Arcel. Elokuvan on tuottanut maineikas Zentropa.

★★★★ Me Naiset (NI)
"Veistetty samasta puusta kuin Tiina Lymin Myrskyluodon Maija -- Näin päteviä länkkäreitä ei ole nähty valkokankailla pitkään aikaan"

★★★★ Savon Sanomat (O-MO)
"Luvattu maa on onnistuneen käsikirjoituksen ja hyvien näyttelijöiden juhlaa"

★★★★ Seiska (TK)
"Luvatussa maassa on samaa tenhoa kuin kahdessa suomalaisessa viime vuosien menestyselokuvassa, Sisussa ja Myrskyluodon Maijassa." "Mads Mikkelsenin Luvattu maa liikuttaa – tunteita on miltei mahdoton kestää"

★★★★ Keskisuomalainen (O-MO)
"Vahvasti otteessaan pitävä vaikuttava draama"

★★★★ Episodi (NI)
"Tämä elokuva ravistelee"

★★★★ Hämeen Sanomat (LI)
"Pohjoismaissa osataan tuottaa elokuvia, jotka tuntuvat budjettiaan suuremmilta. Tässä tanskalainen Luvattu maa onnistuu paremmin kuin kenties yksikään verrokki aiemmin."

★★★★ Turun Sanomat (HWR)
"Vaikuttava draama" "Tehokkaimpia lopetuksia, mitä nykyelokuvassa on viime aikoina nähty"

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat

★★★★ Forssan Lehti (JP)
"Luvattu maa on vahva ja vaikuttava draama, jonka takana on kaksi erinomaista tanskalaista elokuvantekijää.""Kauneutta ja julmuutta tasapainoisesti tarjoava Luvattu maa on komea ja epookin parhaita perinteitä kunnioittava suurelokuva ja Mads Mikkelsenin faneille täydellinen iltapuhde."

★★★★ Hufvudstadsbladet (SEH)
"Bastarden påminner om att Danmark fortfarande är en stormakt som filmland" "Danmarks version av Stormskärs Maja och Jussi Koskela i Här under polstjärnan"

★★★★ Film-o-Holic.com (JR)
"Luvattu maa on hieno ja vaikuttava historiasta ammentava elokuva"

★★★★ Kulttuuritähdet (MK)
"Laadukas ja hyvin tehty tanskalainen historiallinen draamaelokuva, joka tarjoaa niin romantiikkaa, kuin jännitystäkin"

★★★★ Filmifin.fi (JP)
"Tarjoaa kauneutta, julmutta ja Mads Mikkelsenin pettämätöntä karismaa"

★★★★ Elokuvan taikaa