search
MORRAN & TOBIAS
Komedia | 2016

Morran & Tobias är en tragikomisk dokumentärliknande film om en familj utanför samhällets gemenskap. De har bara varandra, cigaretter och näthandel. Efter en brand har de fått en chans till en nystart. Men det nya är misstänkt likt det gamla.

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen.

Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.

---

Morran & Tobias - Kuin taivaan lahja on tragikoominen elokuvatapaus perheestä yhteiskunnan ulkopuolella. Morranilla & Tobiaksella on vain toisensa, savukkeensa ja nettikaupat! Tulipalon jälkeen eriskummallisella kaksikolla on mahdollisuus uuteen alkuun, joka epäilyttävällä tavalla osoittautuu vanhan kaltaiseksi.

Morran & Tobias - Kuin taivaan lahja perustuu supersuosittuun ruotsalaiseen televisiosarjaan, ja sen pääosissa nähdään ruotsalaisen komiikan mestarit Johan Rheborg (Solsidan) ja Robert Gustafsson (Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi).