search
DVD
PERFECT MOTHERS
Draama | Romantiikka | 2013

Anne Fontainen (Coco ennen Chanelia) uusin elokuva on lumoavan lämminhenkinen tarina kahdesta iänikuisesta ystävättärestä, jotka ajautuvat normeja kyseenalaistaviin suhteisiin idyllisessä rantakaupungissa keskellä kauneinta Australiaa. Elokuvan ystävätärkaksikkona nähdään Naomi Watts ja Robin Wright, ja heidän romanssiensa kohteita esittävät nuoret komistukset Xavier Samuel (Twilight - Epäilys) ja James Frecheville (Animal Kingdom).

Roz ja Lil ovat parhaita ystävättäriä, jotka kasvoivat toistensa naapureina aurinkoisessa New South Walesissa Australiassa. Vuosia myöhemmin heidän ystävyytensä on vain lujittunut entisestään, jopa läpi Rozin ailahtelevaisen avioliiton ja leskeksi jääneen Lilin suuren menetyksen. Kaiken lisäksi naisten pojat Ian ja Tom ovat yhtä läheisiä ystäviä keskenään kuin äitinsä.

Eräänä kesäpäivänä Lilin poika Ian paljastaa yllättäen tunteensa äitinsä parasta ystävää kohtaan. Ystävänsä teosta yllättynyt Tom aloittaa samanaikaisesti suhteen Ianin äidin Lilin kanssa. Kesän aikana Roz ja Lil joutuvat punnitsemaan ystävyyttään tarkkaan romanssien syventyessä entisestään. Katsooko rakkaus todella ikää, ja mitä kaikkea ystävyys voi kestää?

With the support of the MEDIA Programme of the European Union.

 

Kypsän makea Perfect Mothers perustuu Nobel-palkitun kirjailija Doris Lessingin novelliin The Grandmothers. Elokuva on tyylikkäästä Coco ennen Chanelia -elokuvasta muistetun ranskalaisohjaaja Anne Fontainen ensimmäinen englanninkielinen elokuva.

**** Iltalehti (TR)
Rohkea ja epäsovinnainen, mutta vahvalla tyylitajulla toteutettu draama kahden kypsän naisen suhteesta toistensa poikiin hurmaa etenkin näyttelijäsuorituksillaan.-- Watts ja Wright ovat pääosissa odotetun loistavia. Tosielämässä 45- ja 47-vuotiaat vuotiaat näyttelijättäret istuvat rooleihin täydellisesti ja voi hyvin kuvitella, että naiset ovat olleet Fontainen tähtäimessä jo käsikirjoitusvaiheesta lähtien.

**** Episodi (LT)
Naomi Watts tekee tarkkaa työtä hivenen epävarmana Lilinä, mutta Robin Wrightin kovapintaisempi Roz on koko elokuvan sielu. Twilight-näyttelijä Xavier Samuel sopii täydellisesti nuoren Ian-adoniksen rooliin. --Taitavien näyttelijöiden ja hienosyisen käsikirjoituksen ohella onnistumiseen on varmasti myötävaikuttanut aurinkoinen ja merellinen kuvausympäristö, joka tuntuu heijastelevan päähenkilöiden raukean sisäänpäin kääntynyttä maailmaa.

Skenet (OH)
Doris Lessingin novelliin perustuva hieno draama häkellyttää ja herättää kysymyksiä. -- Perfect Mothers on täydellinen elokuva katsojalle, joka etsii valkokankaalta haastavia elämyksiä. Hyvä aikuinen yleisö, älä kulje onnesi ohi.

**** Filmitähti (PL)
Pieneen australialaiseen rannikkokaupunkiin sijoittuva Perfect Mothers on visuaalisessa aistillisuudessaan lempeä ja leppoinen kuin hellepäivän tuulahdus.

The Guardian (DV)
Fascinating and provocative.Featuring a brave and vulnerable performance by Naomi Watts and a career high acing masterclass from Robin Wright.

Vanity Fair (KS)
A great film.


 • infoInfo
  Ensi-ilta:15.01.2014
  Elokuvan nimi:Perfect Mothers
  Ikäraja:12
  Pituus:107 min
  Ohjaus:Anne Fontaine
  Näyttelijät:Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, James Frecheville, Ben Mendelsohn
  Tuotenumero:06991
 • perm_mediaMateriaali