search
THE MISEDUCATION OF CAMERON POST
Draama | 2018

Desiree Akhavanin THE MISEDUCATION OF CAMERON POST on yhtä aikaa elämänjanoinen kasvutarina ja vavahduttava kuvaus ahdasmielisestä yhteisöstä. Kiitetty draama voitti arvostetun Grand Jury Prizen (Paras elokuva) maailmanensi-illassaan Sundancessa 2018.

16-vuotias Cameron Post (Chloë Grace Moretz) elää tavallisen nuoren tytön elämää 90-luvun konservatiivisessa Amerikassa. Cameron on toivottoman ihastunut ystävättäreensä ja kun Cameronin tunteet paljastuvat hänen huoltajilleen, tyttö passitetaan kiireesti kristilliselle God’s Promise -leirille, joka lupaa leipoa nuorista suoraselkäisiä heteroja. Leirillä Cameron tekee lähempää tuttavuutta Janen (Sasha Lane) ja Adamin (Forrest Goodluck) kanssa ja löytää paikkansa uudesta yhteisöstä. "Syntiset” leiritoverit pitävät myös huolen siitä, ettei Cameron pääse unohtamaan teinielämän todellista luonnetta: seikkailua, huolettomuutta ja sekoilua. Kun eheytysleirin painostavan vääristynyt ilmapiiri kärjistyy entisestään, Cameron ystävineen ymmärtää, että todellinen elämä odottaa heitä jossain aivan muualla. Pelastautuakseen heidän on paettava.

★★★★1/2 MeNaiset (MK)
"Järisyttävä ensi-iltaelokuva -- Kantaaottavasta teemastaan huolimatta elokuva ei saarnaa, vaan vetoaa katsojan tunteisiin pikemminkin mustan huumorin keinoin. Näyttelijät tekevät upeaa työtä."

★★★★ Helsingin Sanomat (AV-M)
"Kaunis ja kivu­lias elokuva siitä, miten muutosta ei voi pakottaa. -- Käsikirjoituksessa on niin paljon nyansseja ja näyttelijöiden välillä kemiaa, että että vaikka keskeinen konflikti on hienovarainen, elokuva kantaa vaivatta pakahduttavaan loppuunsa saakka. -- The Miseducation of Cameron Post on lahjakkaan elokuvantekijän kypsä työnnäyte."

★★★★ Aamulehti (PE)
"Puhuttelee maltillaan"

★★★★ Episodi (NH)
"Desiree Akhavanin Sundance-palkittu indiedraama in rajoja kunnioittava, hiljaisen toiveikas kasvutarina, johon löytyy myös satiirista terää."

★★★★ Anna (KT)
"Fiksu elokuva ei pyri rakentamaan kasvutarinaa, jossa nuori löytää itsensä. Cameron on jo löytänyt itsensä. Sen sijaan tarina kertoo kauniisti sitkeydestä ja toveruudesta, joita marginaaliin kuuluva nuori tarvitsee selviytyäkseen."

Ilta-Sanomat (TP)
"Sukupolvensa lahjakkaimpiin näyttelijöihin lukeutuva Moretz ei petä odotuksia tälläkään kertaa."

IMAGE (AV-M)
"Tämän syksyn Lady Bird"