search
THREE GENERATIONS
Draama | Komedia | 2016

Valovoimaiset Elle Fanning, Naomi Watts ja Susan Sarandon hurmaavat newyorkilaisperheen värikkäinä jäseninä kolmessa sukupolvessa draamaelokuvassa THREE GENERATIONS.

Perheen kuopus Ray (Elle Fanning) on aina tiennyt olevansa poika, vaikka hän onkin syntynyt tytön kroppaan. 16-vuotias Ray on elänyt jo vuosia pojan tavoin ja odottaa malttamattomana sukupuolen korjausprosessin ja hormonihoitojen alkamista. Rayn yksinhuoltajaäiti Maggie (Naomi Watts) joutuu jäljittämään Rayn biologisen isän saadakseen lupaprosessin juridisen puolen hoidettua ja joutuu silmätysten oman kiperän ihmissuhdehistoriansa kanssa. Huikea Dolly, Rayn lesbosuhteessa elävä isoäiti, joutuu – niin boheemi kuin onkin – pureskelemaan hänkin sitä faktaa, että hänellä on tyttärentyttären sijasta tyttärenpoika. Matka muutokseen myllertää saman katon alla asuvan miltei täydellisen perheen suhteet, sillä se on jokaiselle perheenjäsenelle törmäyskurssi omaan identiteettiin ja henkilöhistoriaan.

★★★★1/2 Filmifin.com (JP)
Three Generations on sympaattinen, fiksu ja puhelias draama kolmesta sukupolvesta, sukupuolesta ja ennen kaikkea naiseudesta, joka, kuten hyvin tiedetään, ei ole helppoa tai yksiselitteistä. (--) Henkilöhahmot ovat kaikki kokonaisia persoonia vahvuuksineen ja vikoineen ja mikä parasta, jokaiseen rooliin on löydetty erinomaisen taitava tulkki. Pääasiallisesti Three Generations nähdään Rayn kautta, jonka tulkkina Elle Fanning tekee uransa parasta työtä, ollen yhtä aikaa herkkä femiini, mutta myös maskuliinisesti päällekäyvän vahva. Naomi Watts vakuuttaa omankin elämänsä solmuja auki repivänä Maggiena, mutta kokonaisuuden todellinen voimavara on Susan Sarandonin lakonista sarkasmia viljelevä Dolly, jonka happamat heitot sisältävät useimmiten sen kaikkein terävimmän totuuden.

★★★★ Voima (IS)
Three Generationissa on aidosti uusia ja teräviä oivalluksia. -- Pieni helmi, joka kertoo, että vaikkei rakkauden tie ole aina helppo, rakkauteen on aina silti pyrittävä.

Seiska (IK)
Elokuvan roolitus on hoidettu aivan nappiin. (--) Kruunun jalokivi on kuitenkin ärhäkkää ja taiteellista Dolly-isoäitiä tunteella esittävä Susan Sarandon.

Metro (TT)
Fanningin hienoa roolisuoritusta on verrattu Eddie Redmayneen Tanskalaisessa tytössä (2015), mutta sehän kertoi päinvastoin naisesta miehen kehossa. Parempi verrata Fanningia Hilary Swankiin, joka sai Osacarin Boys Don't Cryn (1999) pääosasta.