search
TUHAT KERTAA HYVÄÄ YÖTÄ
Draama | 2013

Koskettava draamaelokuva sotavalokuvaajasta Rebeccasta (Juliette Binoche), joka joutuu tekemään mahdottoman valinnan työnsä ja perheensä välillä. Valitseeko valokuvaaja elämänsä otoksen - vai oman elämänsä?

Rebecca (Juliette Binoche) on yksi maailman parhaista sotavalokuvaajista. Hengenvaarallinen, nuoren itsemurhapommittajanaisen tarinaa dokumentoiva kuvauskeikka Kabulissa vie Rebeccan sairaalaan ja toipilaaksi kotiin. Kotona putoaa kuitenkin toinen pommi: Rebeccan aviomies Marcus (Nikolaj Coster-Waldau) ja tyttäret esittävät uhkavaatimuksen – sydäntäraastavat hyvästit on toivotettu liian monta kertaa ja nyt Rebeccan on valittava joko työ tai koti.

Rebecca joutuu mahdottoman valinnan eteen. Hänen rakkautensa perhettä kohtaan on ylittämätön, mutta samaan aikaan syyt, joiden vuoksi hän tekee työtään käyvät painavammiksi.

Koskettavan draamaelokuvan TUHAT KERTAA HYVÄÄ YÖTÄ ohjaaja Erik Poppe (Hawaii, Oslo) dokumentoi itse vuosien ajan sotia ja aseellisia konflikteja työskennellessään valokuvaajana mm. Reutersille. Elokuva on näiden tosielämän konfliktien inspiroima.

**** Seiska (KL)
Rankkaa ja koskettavaa aihetta on kuvattu kaunistelemattoman herkästi, mutta myös kantaaottavasti.

**** Image (JS)
Ohjaaja Erik Poppen omiin kokemuksiin konfliktialueilla pohjaava laatudraama itsemurhapommin haavoittamasta sotavalokuvaajasta (Juliette Binoche) tutkii viisaasti arvovalintoja äitiydestä maailmanpelastamiseen.

**** Episodi (JV)
Poppe on Tuhat kertaa hyvää yötä -elokuvan ohjaamisen lisäksi toiminut sen käsikirjoittanakin, mutta elokuvan onnistumisen kannalta hänellä on myös kolmas tärkeä rooli. Hän on nimittäin itsekin toiminut valokuvaajana, joka on tallentanut maailman konflikteja niin norjalaislehdille kuin Reutersille. On todennäköisesti tämän kokemuksen ansiota, että katsoja kokee aitoina niin totuuden taltioinnin tarpeen pakottavuuden kuin perheen kipuilun sen ja perusturvallisuuden välillä.

Iltalehti (TR)
Binochen loistava pääosatulkinta saa tarinan elämään ja koskettamaan

**** Metro (TT)
Maailmassa on muutama näyttelijä, joiden varaan voi rakentaa kokonaisen elokuvan, ja Juliette Binoche on yksi heistä.

**** XTV.fi (PK)
Tuhat kertaa hyvää yötä on ehdottomasti yksi ajatuksiaherättänein elokuva tämän kevään elokuvatarjottimen naposteltavista.

***** Voima (NI)
Tuhat kertaa hyvää yötä on liikuttava. Siinä pohditaan, miten tulisi suhtautua sotatilassa olevien maiden tai pakolaisleireillä elävien ihmisten kuvaamiseen. Kumpi on tärkeämpää: tiedon välittäminen vai henkilökohtaisten rajojen kunnioitus? Raskaista teemoista huolimatta kerronta on kaunista.

**** MTV3 (TA)
Vanhemmiten yhä kiinnostavammaksi muuttuva ranskalaisnäyttelijä Juliette Binoche (Pieni suklaapuoti, Kesähetket) on elokuvan hehkuva dynamo. --Poppen elokuva onnistuu nostamaan yksityisen yleiselle tasolle ja toisin päin. Se tarkastelee isoja aiheita viisaasti ja osoittelematta. Suorastaan trillerimäisen tästä draamasta tekee kiristyvä jännite, joka kantaa alusta loppuun saakka.

**** MeNaiset (SV)
Game of Thrones -tähti valoittaa valkokankaat.

**** Forssan lehti
Katsojalle ajatuksella aikaa antava, perhe-elämän ja uran balanssiamietitysti pohdiskeleva, jännittävä ja syvällinen draama. -- Juliette Binoche on tapansa mukaan erinomainen.