search
YHDET VIELÄ
2019

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin kaksi Oscar-ehdokkuutta saaneessa uutuuselokuvassa YHDET VIELÄ neljä keski-ikäistä ystävystä päättää elää elämänsä täysillä ja heillä on teoria kuinka se tehdään!

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusille urille, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa. Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen.

YHDET VIELÄ on kahden OSCARIN ja yhden GOLDEN GLOBEN ehdokas. Elokuva tyhjensi myös jo joulukuussa 2020 EUROPEAN FILM AWARDS -gaalan palkintopöydän voittamalla kaikkineen neljä palkintoa (Paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitu, paras miespääosa).

 

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea.